Adviseur informatiebeveiliging / ISO

In het hart van de digitale transformatie van Amersfoort

Over de vacature

Sluitingsdatum
31 januari 2023
Uren per week
32-36 uur
Salarisindicatie
maximaal € 6.103,- bruto (schaal 12) per maand bij een 36-urige werkweek

Werken bij gemeente Amersfoort

Amersfoort – een stad met ruim 160.000 inwoners, midden in het land – ontwikkelt zich in hoog tempo. We koesteren wat van waarde is en vernieuwen volop. De gemeentelijke organisatie beweegt daarin mee. Zo hebben we als gemeente flinke ambities op het terrein van informatievoorziening (IV). Reden om een nieuwe weg in te slaan met de afdeling IV. Met hernieuwde ambities en een heldere koers bouwen we naar een nieuw Stadhuis. Ben jij de adviseur informatiebeveiliging die ons werk elke dag een beetje veiliger maakt?

De baan

Werken als adviseur informatiebeveiliging in de gemeente betekent veel afwisseling en continu prioriteiten stellen. Samen met je directe ‘collega-adviseur’ en de chief information security officer (CISO) ben je zowel het geweten als het aanspreekpunt wanneer het over veilig omgaan met informatie gaat. De komende tijd staan er diverse beveiligingsprojecten op de agenda en willen we doorgroeien in volwassenheid van informatiebeveiliging. Naast het zicht houden op de praktische toepasbaarheid van het informatiebeveiligingsbeleid ben je ook sparringpartner bij diverse andere, (soms complexe) vraagstukken waar de organisatie aan werkt. Het opstellen en beoordelen van aanbestedingen op het informatieveiligheidsvlak, ENSIA coördinatie en assurance-verklaringen horen ook tot de werkzaamheden. Ook zal je:

  • bijdragen aan het opstellen van het beveiligingsbeleid met al zijn facetten en dit waar nodig vertalen naar processen en procedures;
  • risicomanagement binnen de organisatie onderhouden en verbeteren en de afdelingen hierin meenemen;
  • verder kijken dan de eigen organisatie en weet je gebruik te maken van de contacten in regionale en/of landelijke overleggen;
  • actief afstemmen in de organisatie over bijvoorbeeld verwerkersovereenkomsten en reviewen van DPIA’s;
  • bij serieuze dreigingen of incidenten is het natuurlijk direct: ‘mouwen opstropen’ en aan de slag! 

Met wie werk je samen?

Je werkt in het ‘product team informatiebeveiliging’ dat onderdeel is van het team informatiebeveiliging van de afdeling Informatievoorziening. Je ontvangt functionele aansturing van de product owner. Het team bestaat uit de CISO, adviseurs informatiebeveiliging, een solution specialist informatiebeveiliging en diverse bewustwordingscollega’s. We werken nauw samen met het Privacy-team. We gebruiken Agile Scrum principes en zijn samen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het verkleinen van risico’s rondom het werken met bedrijfs- en persoonsgegevens.

Wat we van je vragen

Je hebt stevige inhoudelijke kennis op het gebied van informatiebeveiliging, risicomanagement en vaardigheden die je maken tot een prettige sparringpartner op alle niveaus. Naast je enthousiasme voor deze baan breng je ervaring met projectmatig werken, risico analyses en het uitvoeren of begeleiden van audits mee. Meer specifiek zoeken we iemand met:

  • Hbo/wo- werk- en denkniveau, bij voorkeur met certificering (zoals CISSP, CISA of CISM);
  • aangevuld met minimaal 5 jaar werkervaring en ruime ervaring met internationale beveiliging standaarden zoals ISO27001;
  • Ervaring met ITIL-processen en bijvoorbeeld kennis van COBIT, Lean of vergelijkbaar methoden zijn een pre;
  • ervaring met risico gebaseerd sturen;
  • Ervaring met het toepassen van de BIO en het toetsingskader voor de DigiD audits.

Dit kunnen we je bieden

Gemeente Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele professionele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je salaris bedraagt maximaal € 6.103,- bruto (schaal 12) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald). Werken vanuit huis is onderdeel van onze werkplek wel verwachten we je minimaal 2-3 dagen per week op het stadhuis. Het stadhuis van Amersfoort staat vlak bij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar.  

Solliciteer direct

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Geef ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae door het online formulier. Solliciteer ook als je alleen kennis wilt maken. We sluiten de vacature zodra we de match hebben gevonden. Solliciteer direct.

Als je meer wilt weten

Neem contact op met Eppie Bootsma, Teammanager Business- en Informatiemanagement, telefoon: 033 469 4598. Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: 06 5253 5727.

Zie ook: Werken aan de Informatievoorziening in Amersfoort

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.