Allround medewerker Burgerlijke Stand (24 - 36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
5 februari 2023
Uren per week
24-36 uur
Salarisindicatie
maximaal € 3.732,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek

Ben je klantgericht en kan je mensen goed doorgronden door de juiste vragen te stellen? Zoek je afwisseling in je werk met uiteenlopende vragen van inwoners bij mooie en soms minder mooie gebeurtenissen in hun leven? Als allround medewerker Burgerlijke Stand ben jij het visitekaartje van gemeente Amersfoort. Word jij onze nieuwe collega? Wij maken graag kennis met jou!

Als allround medewerker Burgerlijke Stand werk je in de front- en backoffice van team Burgerlijke Stand.

Een hele brede en zelfstandige rol, waarbij elke dag anders is: de ene dag werk je aan de balie, de andere dag verdiep je je in verschillende dossiers. Alle onderwerpen komen langs: geboorte, huwelijk, overlijden, immigratie en naturalisatie. Hierbij kun je denken aan het verwerken van correctieverzoeken, rechtmatigheids- en echtheidsbeoordeling van documenten, mutaties in de Basis Registratie Personen (BRP) én fraudeonderzoek.

Samenwerken en goede afstemming is in deze functie heel belangrijk.

Je begint daarom je werkdag met een ‘dagstart’ samen met jouw team. Jullie inventariseren de planning voor de dag en collega’s kunnen meedenken op een dossier of jij geeft advies aan een collega, bijvoorbeeld bij het toekennen van complexe aanvragen of als er vermoeden is van fraude. Waar nodig leg je de verbinding met andere afdelingen binnen de gemeente en andere externe partners, denk hierbij aan collega-gemeenten, politie, notarissen, begrafenisondernemers of IND. Je hebt steeds de inwoner die je helpt voor ogen: daar doe je het tenslotte voor en je zet steeds weer een stap extra.

Geen zorgen als je hier nog geen expert in bent, je krijgt een interne opleiding en goede begeleiding van een buddy om in een paar maanden alle processen helemaal eigen te maken. Nadat je benoemd bent tot ambtenaar van de Burgerlijke Stand krijg je na ongeveer een halfjaar de mogelijkheid om vanuit team Balie door te stromen naar één van de andere teams (team Burgerlijke stand of team Verkiezingen). De afdeling Burgerzaken staat dicht bij de Amersfoortse inwoners. Amersfoort is een stad met een grote diversiteit aan culturele achtergronden en daar zijn we blij mee. Met elkaar zorgen we dat iedereen zich welkom voelt en wordt geholpen.

Wat we van je vragen

 • Hbo werk-denkniveau of aantoonbare ervaring op dit niveau;
 • Bij voorkeur ervaring met klantcontact en baliewerkzaamheden;
 • Goede communicatieve vaardigheden in de omgang met verschillende geledingen van de samenleving;
 • Creativiteit, nieuwsgierigheid en mensenkennis om vragen van inwoners te kunnen doorgronden en een goede afweging te maken bij het uitgeven van (wettelijke) documenten;
 • Samenwerken met collega’s, omdat het heel fijn is om te kunnen sparren over complexe vraagstukken.

Je werkt in een rooster. Om onze Amersfoortse inwoners zo goed mogelijk te woord te staan, is de balie op donderdagavond ook geopend. Eens in de paar weken kan je ingeroosterd worden voor een middag- en avondshift tussen 12:00 uur en 20:00 uur.

Wat bieden wij jou?

Wij zetten ons in voor talentgericht werken zodat jij het beste uit je persoonlijke talenten kunt halen. Jij groeit, dus wij groeien mee! Je krijgt alle ruimte om je te richten op werk wat je leuk vindt én waar je energie van krijgt. Bij de Gemeente Amersfoort hebben we een informele werksfeer en je krijgt alle ruimte om jouw mensenkennis en inzichten in te zetten om onze inwoners verder op weg te helpen bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven!

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 3.732,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je ervaring.
 • Minder uren werken is ook bespreekbaar met een minimale beschikbaarheid vanaf 24 uur per week.
 • Een aanvulling op je salaris met een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, waarvan je een deel vrij kunt besteden aan je persoonlijke wensen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Daarna de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Een mobiele telefoon, laptop-en tablet-in-1.
 • Goede trainingsmogelijkheden waardoor je in ontwikkeling blijft.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 187,2 verlofuren, thuiswerkvergoeding en ouderschapsverlof (waarvan 50% doorbetaald).
 • Werken bij een gezellige, groene stad met een centrale ligging in het land.

Solliciteer direct!

Lijkt het je interessant om te werken voor Gemeente Amersfoort? Solliciteren gaat net iets anders dan je gewend bent. We vragen je om een game-based assessment te maken. Met game-based assessments selecteren we objectief en eerlijk. We matchen op basis van persoonskenmerken en cognitieve vaardigheden. De assessments zijn toegankelijk om te maken; met een goede internetverbinding, computer/laptop en muis, kun je al aan de slag. Je hoeft geen doorgewinterde gamer te zijn om de assessments te maken, iedereen is welkom!

Solliciteer direct

Hoe werkt game-based solliciteren?

Als je op de “solliciteer” button klikt, kun je je naam en e-mailadres achterlaten. Je ontvangt dan automatisch een e-mailuitnodiging om de game-based assessments te maken. Na het maken van de game-based assessments kun je inloggen op het platform en kun je jouw resultaten inzien. Hiermee heb je zelf ook meer inzicht in jouw talenten en persoonskenmerken. Handig, als je bijvoorbeeld op sollicitatiegesprek komt!

Voor je gaat gamen, hier nog wat tips:

 • Zorg dat je in een rustige omgeving zit en de tijd neemt om de assessments te maken.
 • Bekijk de tutorial goed en oefen een paar keer voor je een game doet.
 • Neem tussendoor pauzes en zorg dat je gefocust blijft.
 • Aan het begin van het assessment zie je een filmpje met de instructies, bekijk deze ook zodat je goed voorbereid aan de games begint.

Veel game-plezier! Heb je nog vragen? Neem contact op met onze a.i. recruiter, Lysanne Koekoek via 06-19555283 of stuur een WhatsAppbericht. Voor inhoudelijke vragen over de functie, neem contact op met Shira van der Hulst op: 06-43279505.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent