Beleidsadviseur Criminele Aanwas

Een oplossingsgerichte verbinder

Over de vacature

Sluitingsdatum
12 februari 2023
Uren per week
36 uur
Salarisindicatie
maximaal € 5.372,- bruto (schaal 11) per maand bij een 36-urige werkweek

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt en bruist van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. Met plezier zetten we onze kennis en kunde in voor steeds betere ondersteuning voor de stad, de inwoners, bedrijven en organisaties. We kennen elkaar, de lijnen zijn kort en we weten wat er speelt. Als onderdeel van de afdeling Bestuur, Strategie en Veiligheid, speelt het Team Veiligheid in op veiligheidsvraagstukken in de stad. Teamleden werken samen met politie en justitie aan soms 'brandbare' onderwerpen, zoals criminaliteit, overlast en de manieren waarmee wij als samenleving daarmee omgaan. Zo ook op het gebied van jeugdcriminaliteit.

Met de meeste Amersfoortse jongeren gaat het goed, zij ontwikkelen zich tot gezonde en gelukkige inwoners. Maar op een deel van de jongeren en jongvolwassenen heeft drugscriminaliteit grote aantrekkingskracht. Die criminele aanwas (jonge aanwas, doorgroeiers en negatieve rolmodellen) dreigt verzeild te raken in deze vorm van ondermijnende criminaliteit en dat willen wij voorkomen. Daarom zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur/projectleider die een integrale aanpak ontwikkelt op het gebied van ondermijning en zorg en veiligheid, gericht op criminele aanwas.

De baan

In deze functie ontwikkel je een werkwijze om de jonge aanwas in de drugscriminaliteit terug te dringen en jongeren die al in de drugscriminaliteit zitten eruit te krijgen en houden. Je werkt hierbij samen met andere gemeentelijke afdelingen, lokale en regionale partners (zoals politie, Openbaar ministerie, RIEC Midden Nederland en Zorg en Veiligheidshuis). Daarbij maak je gebruik van bestaande structuren, zoals lokale overleggen en het districtelijke team ondermijning (DTO).

Ook het verbinden van de verschillende jeugdaanpakken en de preventieve en repressieve interventies behoort tot jouw takenpakket. Die aanpakken zijn gericht op het duurzaam terugdringen van jonge aanwas in de drugshandel. Dit doe je in de vorm van kleine afgebakende opeenvolgende projecten waarin leren en evalueren een grote rol speelt. Als beleidsadviseur/projectleider schep je hiervoor de juiste randvoorwaarden in cultuur en samenwerking. Daarmee doorbreek je de barrières die je tegenkomt zodat er een duurzame gezamenlijke aanpak ontstaat. Daarnaast houd je regie op afspraken, doorlooptijden en resultaat. Je gaat voorop in het uitdragen van te behalen doelen en weet de partners mee te krijgen in de aanpak.

Wat we van je vragen

Hbo werk- en denkniveau en minimaal 4 jaar ervaring in complexe bestuurlijke trajecten. Je bent bekend met het veiligheids- en sociaal domein en beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Om deze unieke uitdaging aan te gaan moet je stevig in je schoenen staan en ervaring hebben met soortgelijke aanpakken. Je beschikt over (politieke) sensitiviteit en overtuigingskracht. Denkend in oplossingen ben jij echt een verbinder die samenwerking verder brengt.

Omdat je goed kunt luisteren ben je in staat om verschillende behoeftes/belangen op te halen en te vertalen naar een gezamenlijk gedragen aanpak. Netwerken en bruggenbouwen zijn woorden die je dan ook op het lijf geschreven zijn. Daarnaast ben je nieuwsgierig en onderzoekend van aard en houd je van pionieren, bijvoorbeeld op het gebied van gegevensdeling. Je bent flexibel en voelt je thuis in een team dat zware onderwerpen serieus te lijf gaat, maar waar ook ruimte is voor humor.

Dit kunnen we je bieden

Het betreft een functie voor 3 jaar, met zicht op een vaste aanstelling. Gemeente Amersfoort biedt maatschappelijk relevant werk in een organisatie die veel vraagt en ook veel mogelijk maakt. Er is ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en we investeren in je groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.372,- bruto (schaal 11) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Door op 'Solliciteer direct' te klikken, kun je ons je contactgegevens en curriculum vitae doorgeven. Een motivatiebrief is niet nodig, aangezien de eerste selectie als volgt zal plaatsvinden.

Solliciteer direct.

Op donderdag 16 februari 2023 ontvang je tussen 10.00 en 11.00 uur een mailbericht met een casus. De casus bereid je voor en in de middag geef je in de vorm van een digitale pitch aan hoe jij deze casus zou behandelen. Op basis hiervan volgt eventueel een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek op donderdag 23 februari 2023.

Sluitingstermijn: solliciteren kan tot en met zondag 12 februari 2023.

Als je meer wilt weten

Bel dan Sanne Beukers, beleidsadviseur Ondermijning & Weerbaarheid, afdeling Bestuur Strategie en Veiligheid, telefoon: 06 3831 3561. Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: 06 5253 5727.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.