Bijeenkomst over het nieuwe Huis voor de Stad (24 juni 2021)

Donderdag 8 juli 2021 houden we een online bijeenkomst over het nieuw te bouwen Huis voor de Stad. Met jouw inbreng gaat het ontwerpteam, onder leiding van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam, verder aan de slag.

Belang van jouw inbreng

Het ontwerpteam startte eind mei 2021 met het ontwerp van het nieuwe stadhuis. Om het echt een Huis voor de Stad te laten worden, is inbreng van alle toekomstige gebruikers belangrijk, zoals werknemers, ondernemers, inwoners en omwonenden. Al die inbreng neemt het ontwerpteam mee voor het eerste schetsontwerp.

Tijdens de digitale bijeenkomst gaan we daarom graag met bewoners en anderen in gesprek over onder andere de gebouwvorm, het openbare gebied op en om het gebouw, en de publieke functies. Zo krijgt het ontwerpteam een zo goed mogelijk beeld van hoe zij het nieuwe stadhuis voor zich zien.

Terugkijken bijeenkomst

Aanmelden voor de bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk. Wel kun je deze terugkijken. De link is  op te vragen bij toekomststadhuis@amersfoort.nl.  Abonneer je eventueel op de nieuwsbrief om niets te missen.

De bijeenkomst bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is informatief. De deelnemers maken kennis met het ontwerpteam en krijgen uitleg over het ontwerpproces. Daarnaast deelt het ontwerpteam de eerste beelden en ideeën.

Het tweede onderdeel is interactief. In groepjes gaan de deelnemers met het ontwerpteam in gesprek over onder andere gebouwvorm, het openbare gebied op en om het gebouw, en de publieke functies.

Video ambities en tijdlijn

Ambities nieuw stadhuis Amersfoort

Vragen

Heb je een vraag? Stuur dan een mail naar toekomststadhuis@amersfoort.nl of bel met de gemeente via telefoonnummer 14 033.