Meewerk- afstudeerstage civiele techniek water en klimaat

Over de vacature

Amersfoort staat aan de vooravond van een grote klimaattransitie en daar ben jij hard bij nodig. Als stagiair water en klimaat draai je mee op zowel operationeel als tactisch niveau, en denk je mee aan projecten in de openbare ruimte. Een uitdagende en afwisselende stageplek met veel ruimte om zelf het accent te leggen en te vernieuwen.  

Jouw stage  

Als stagiair water en klimaat bij Gemeente Amersfoort werk je mee aan het beheer en onderhoud van het stedelijke watersysteem. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de waterhuishouding in de stad veilig en duurzaam blijft.  

  • Zo onderzoek je bijvoorbeeld het effect van overstortlocaties, waar het riool bij hevige regenval overloopt. Je krijgt inzicht in hoe de stad dit beheert en welke rol data daarbij speelt. 
  • Regelmatig ga je op locatiebezoeken om data te valideren en de wateromstandigheden in de praktijk te zien. 
  • Je helpt bij het opstellen en beoordelen van groen-blauwe analyses voor wijken, waarbij je kijkt naar klimaatadaptatie, biodiversiteit en kwetsbaarheden in de waterhuishouding. 
  • Je helpt bij het beoordelen en verlenen van subsidie aanvragen voor het aanleggen van groene daken.  
  • In deze rol werk je niet alleen achter de schermen, maar draag je ook indirect bij aan een duurzame, veilige en leefbare stad. Met jouw werk help je ervoor te zorgen dat Amersfoort ook in de toekomst goed voorbereid is op klimaatveranderingen. 

Hier ga je aan de slag   

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 kreeg Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo’n 1.500 collega’s zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega’s waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.     

Met wie werk je samen  

Je komt terecht op de afdeling Leefomgeving, een diverse en informele afdeling met zo’n 75 collega’s. Samen zetten zij zich in voor het beheer en de verbetering van de openbare ruimte in Amersfoort. Binnen deze afdeling werk je nauw samen met het team Civiele Techniek, en specifiek met collega’s van het team water en klimaat. Hier draait het om alle aspecten van waterbeheer, van regen- en grondwater tot vuil- en oppervlaktewater. 

De sfeer is betrokken
en ontspannen. De afdeling bestaat uit een mix van ervaren en jonge collega’s, waar iedereen nauw samenwerkt en waar altijd ruimte is voor een grapje en gezelligheid. De samenwerking binnen het team is hecht en praktisch; zo kun je altijd rekenen op hulp en word je aangemoedigd om actief mee te denken en leren.

Dit bieden we jou 

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen. Dit bieden we jou:  

  • De kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen.  
  • Een interessante stage waarbij je veel leert, maar ook verantwoordelijkheden krijgt.  
  • Een vaste stagebegeleider zodat je altijd een aanspreekpunt hebt en op de juiste begeleiding kunt rekenen.   
  • Een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.   

Dit breng je mee 

  • Je bent derde- of vierdejaars hbo-student in de richting van watermanagement, civiele techniek, klimaatstudies of waterhuishoudkunde. 
  • Je hebt affiniteit met thema’s zoals waterbeheer, duurzaamheid en klimaatadaptatie en bent gemotiveerd om hier praktijkervaring in op te doen. 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt en schrijft vloeiend Nederlands. 
  • Je kunt zowel zelfstandig werken als goed functioneren in een team. 
  • Je bent ten minste vier maanden beschikbaar vanaf begin 2025. 

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de stage? Bel met Tessa Baart, adviseur civiele techniek water en klimaat, via telefoonnummer 06 4117 4192.   

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Martine Jonkers, recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 3931 9398.   
 

Zo kun je reageren  

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven. Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:  

  • Reden sollicitatie  
  • Beschikbaarheid (32 – 36 uur per week vanaf 1 februari 2025)  

Je kunt op de vacature reageren tot en met 2 december 2024. De eerste gesprekken zijn gepland in de week van 9 december 2024.   
 

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Lees meer over jezelf zijn bij Gemeente Amersfoort.