Nieuws, collegeberichten en nieuwsbrieven vluchtelingenopvang

Op deze pagina delen we de laatste ontwikkelingen over de komst van vluchtelingen en statushouders naar onze gemeente.

Informatie

22 juni 2022

Gemeente Amersfoort vangt vanaf 29 juni 2022 tijdelijk 100 asielzoekers op in sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat 3. Werk om de zaal gebruiksklaar te maken is al gestart in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht en beheerder SRO. De crisisnoodopvang duurt enkele weken.

23 mei 2022 - Collegebericht aan de raad

Lees in het laatste collegebericht aan de raad de meest recente informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

18 mei 2022 - WSP organiseert Meet and Greets

Om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen met hun zoektocht naar een baan organiseert WerkgeversServicepunt regio Amersfoort deze week 4 Meet and Greets. Maandag en dinsdag waren de eerste succesvolle bijeenkomsten, donderdag en vrijdag volgen de laatste 2. Alle werkzoekenden in de regio zijn welkom bij de Meet and Greets.

Bekijk ook:

Drukbezochte Meet and Greets Oekraïne

8 april 2022 - Veiligheidsregio Utrecht opent Humanitair Service Punt in Amersfoort

Vanaf maandag 11 april opent in Amersfoort een Humanitair Service Punt. De locatie in het stationsgebied van Amersfoort Centraal biedt een eerste opvang voor Oekraïense vluchtelingen die met de (internationale) trein reizen.

5 april 2022 - Tweede opvanglocatie geopend in Hoefkwartier

Aan de Plotterweg 26-28 in Hoefkwartier is een tweede opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne geopend. Op deze locatie is ruimte voor 250 mensen.

31 maart 2022 - Burgemeester Bolsius: 'Aandacht voor alle vluchtelingen'

Bekijk de video

25 maart 2022 - Noodopvang aan de Zonnehof vanaf 28 maart in gebruik

Vanaf maandag 28 maart is de Zonnehof 19-20 (gebouw Sun Court) een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Er is hier plaats voor 200 personen. 

16 maart 2022 - Gemeente maakt opvanglocaties gereed

Gemeente Amersfoort bereidt zich voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne naar onze stad. We maken nu locaties op de Zonnehof 19-20 en aan de Plotterweg 26-28 gereed om daar straks ruim 400 vluchtelingen uit Oekraïne voor langere tijd op te vangen. Tot die tijd worden vluchtelingen die geen logeeradres hebben, opgevangen in hotels in Amersfoort. Lees meer in het collegebericht van 16 maart 2022.

9 maart 2022 - Amersfoort bereidt zich voor op komst vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne leidt tot een grote vluchtelingenstroom in Europa. Gemeente Amersfoort bereidt zich daarom voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne naar onze stad. Lees meer in het collegebericht van 9 maart 2022.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Aanmelden