Planeconoom / projectcontroller

Lever jouw bijdrage aan de duurzame groei van Amersfoort

Over de vacature

Sluitingsdatum
Tot de juiste match gevonden is
Uren per week
32-36 uur
Salarisindicatie
Je salaris varieert, afhankelijk van jouw ervaring en de zwaarte van de functie van minimaal € 3.701,- tot maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol projecten en initiatieven. Onze stad groeit hard en dat proberen we zo duurzaam mogelijk te doen. Met een compacte organisatie zet Gemeente Amersfoort zich daarvoor in. De cultuur is direct en open; je krijgt veel ruimte bij het uitoefenen van jouw taken. In jouw functie lever je een bijdrage aan grote woningbouwopgaves en/of aan de (her-)ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Je komt in het team Vastgoedontwikkeling en beheer waar zo’n 20 directe collega’s deelnemen in project- of opgaveteams of zich richten op het beheer van ons gemeentelijk vastgoed.  Dit team is onderdeel van de afdeling Programma’s en Projecten. We zoeken een planeconoom die analytisch sterk is en een kei in financiële berekeningen.

De baan

 • In deze baan lever je een bijdrage aan de groei van de stad. Zo streven we tot 2030 naar het toevoegen van minimaal 1.000 woningen per jaar aan onze voorraad en lossen we urgente huisvestingsvraagstukken op met tijdelijke woningen.
 • Dat doen we enerzijds door grotere en kleinere herontwikkelingen en verdichtingen in de bestaande stad, maar ook door de ontwikkeling van uitleggebieden. Bij complexe opgaves werken we met gemeentebrede programmateams. Zo hebben we een programma binnenstedelijke woningbouw / de Hoef-west, het programma Langs Eem en Spoor en het programma Vathorst.
 • In jouw functie werk je heel nauw samen met je projectmanager, waarbij je een project of portfolio van enkele projecten financieel monitort. Je bewaakt de budgetten en draagt bij aan de financiële verslaglegging.
 • Je adviseert over financiële aspecten van gebieds- en vastgoedontwikkelingen en coördineert de nodige acties rondom het verkrijgen van subsidies.
 • Je stemt af met naaste collega’s en vertegenwoordigers van bedrijven of marktpartijen. Samen onderzoek je mogelijkheden om binnen de kaders en uitgangspunten het gezamenlijke doel te bereiken. We werken dichtbij de opgave en bij de stad.

 Wat we van je vragen

 • een afgeronde hbo+/wo op financieel technisch gebied;
 • ervaring als planeconoom of projectcontroller, bij voorkeur in het ruimtelijk domein / bij een gemeente;
 • een resultaatgerichte werkwijze, onafhankelijk in je denken en gericht op samenwerking
 • communicatief vaardig;
 • een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen binnen het lokaal bestuur; je bent zorgvuldig en transparant in je handelen;
 • en natuurlijk zoeken we ook gewoon een prettige collega (met gevoel voor humor).

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werken in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw persoonlijke groei. Je salaris varieert, afhankelijk van jouw ervaring en de zwaarte van de functie van minimaal € 3.701,- tot maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Het is mogelijk om te kiezen voor een 32-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jolande Mensink, teammanager Vastgoedontwikkeling en beheer, e-mail: jcm.mensink@amersfoort.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: 06 5253 5727.

Interesse? Door op 'Solliciteer direct' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Solliciteer direct.

We sluiten deze wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.