Planologisch-juridisch adviseur

Communicatieve professional met omgevingsrecht als specialisatie

Over de vacature

Sluitingsdatum
12 april 2023
Uren per week
32-36 uur
Salarisindicatie
Minimaal €3.090,- (start schaal 10) en maximaal €5.372,- (eind schaal 11) bij een 36-urige werkweek

Werken bij Gemeente Amersfoort

Met ruim 160.000 inwoners ontwikkelt Amersfoort zich in een hoog tempo en bruist het er van de initiatieven. De organisatie beweegt daarin mee. De lijnen zijn kort, we zoeken elkaar op en we willen weten wat er in de stad leeft. Niet voor niets zijn onze kernwaarden 'Dichtbij, Nieuwsgierig en Aanspreekbaar'.

De baan

Als Planologisch-juridisch adviseur werk je vanuit de afdeling Stad en Ontwikkeling in het team Planologische Juridische Zaken. Jij en je team werken met collega's door de hele organisatie. Dit doe je samen met maatschappelijke partners, belangenorganisaties, adviesbureaus en de inwoners en ondernemers van Amersfoort. In uiteenlopende plannen en projecten zijn jouw adviezen van groot belang. Je werkt zelfstandig of met een projectteam aan uiteenlopende projecten voor de fysieke leefomgeving.

In Amersfoort willen we mogelijkheden en ruimte bieden aan bestaande en toekomstige inwoners, bedrijven, ondernemers en bezoekers. In combinatie met de verduurzaming en de groei van de stad, staan we de komende jaren dan ook voor complexe opgaves. Daarbij hoort ook de implementatie van de Omgevingswet. Je stelt ruimtelijke plannen op en begeleidt ruimtelijke ordeningsprocedures. Verder help je mee om beleid te ontwikkelen en uit te voeren. Je toetst ruimtelijke ontwikkelingen en adviseert en informeert over RO wetgeving en zaken als vergunningverlening en handhaving. Daarnaast bereid je bestuurlijke besluitvorming voor rondom RO-plannen en RO-procedures, stel je verweerschriften op en vertegenwoordig je de gemeente bij de Raad van State.

Wat we van je vragen

Een afgeronde hbo opleiding planologie of rechten. Je bent een gedreven initiatiefnemer met interesse voor stedelijke ontwikkeling. Van wet- en regelgeving en jurisprudentie in het omgevingsrecht heb je actuele kennis. Je verdiept je in vakinhoudelijke materie en hebt een paar jaar ervaring in het oplossen van planologisch-juridische vraagstukken. Complexe materie weet je op elk niveau eenvoudig uit te leggen. Daarnaast kan je zelfstandig en gestructureerd werken, ben je een echte verbinder en heb je oog voor het bredere belang. Met jouw stevige persoonlijkheid, frisse blik en lef weet je anderen mee te krijgen. Verder ben je creatief en resultaatgericht; je denkt in mogelijkheden en oplossingen. Ook ben je in staat om te werken onder tijdsdruk.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie. Amersfoort is een prettige stad om in te wonen en werken. Afhankelijk van je ervaring zal je salaris liggen tussen €3.090,- (start schaal 10) en maximaal €5.372,- (eind schaal 11). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Er zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Door op 'Solliciteren' te klikken kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Direct solliciteren

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Johan Boelhouwers (afdelingsmanager) onder telefoonnummer 06-46382131, of Selma Eigenhuis (je collega) onder telefoonnummer 06-30053176. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, bel dan met Cathy Cats, HR-medewerker, telefoon 033-469 4293

We sluiten de vacature zodra we de match hebben gevonden. Wil je Gemeente Amersfoort en de afdeling beter leren kennen?

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.