Stages Amersfoort

Solliciteer voor een stage bij Gemeente Amersfoort! Wij werken graag met stagiaires samen. Als je relevante werkervaring wil opdoen en tegelijkertijd écht iets betekenen voor Amersfoort, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens een stage bij Gemeente Amersfoort krijg je de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Elke dag zetten wij ons in voor bestuur, organisatie en stad. Samen met inwoners en organisaties werken we aan een stad om trots op te zijn.

Welke stages we hebben zie je hier

Doe jij een vmbo, mbo, hbo of wo opleiding?  Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten stages bij verschillende afdelingen. Van meewerkstages tot onderzoeksstages en in richtingen zoals bijvoorbeeld Human Resource, duurzaamheid, communicatie of handhaving. 

Werken bij de gemeente saai? Dat bepaal je helemaal zelf! Werken bij onze gemeente biedt veel mogelijkheden en kansen. Er is op verschillende vlakken expertise en ervaring in huis. Omdat jouw takenpakket ruimte biedt voor jouw inbreng, ga je samen met je stagebegeleider en collega’s invulling geven aan je werkzaamheden, zodat het werk ook bij je past. Laten we van elkaar leren!

Bekijk welke stagevacature(s) Amersfoort op dit moment heeft:

Waarom stage lopen bij Gemeente Amersfoort?

Een uitdagende en afwisselende stage;

 • Veel ruimte om binnen je stage te ontdekken wat bij je past
 • Een plek waar je veel kunt leren en hier ook de mogelijkheid voor krijgt;
 • Een informele werkplek met volop samenwerking;
 • Je krijgt één vaste begeleider waar je altijd bij terecht kunt;
 • Er is ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • Een boost voor je CV door relevante werkervaring.

Vergoeding

Je ontvangt een stagevergoeding als je bij ons stage loopt. Deze vergoeding hangt af van je opleidingsniveau en het aantal uur dat je stage loopt.

Voor een stage van 36 uur p.w. voor minimaal 3 maanden geldt:

VMBO of MBO/HBO/WO 1e en 2e studiejaar €175,- per maand
MBO/HBO/WO vanaf het derde studiejaar €350,- per maand

Voor een stage korter of gelijk aan 3 maanden geldt:

Alle opleidingsniveaus €60,- per maand

Enthousiast geworden over een stageplek?

Reageer dan zo

We ontvangen graag je CV met sollicitatiebrief(bericht). Zorg ervoor dat je onderstaande informatie daarin meeneemt:

 • Opleiding en studiejaar;
 • Wat voor stage je zoekt (onderzoek/meeloop/afstudeer);
 • Wanneer je stage wil lopen, hoe lang en hoeveel uur per week;
 • Wat je wil doen en leren;
 • Waarom je stage wil lopen bij Gemeente Amersfoort (je motivatie)
 • Noem graag in het onderwerp van je e-mail om welke stage het gaat, dat maakt het voor ons makkelijker om snel te reageren.

Mail je sollicitatiebrief met CV naar Soukaina Jamai: stage@amersfoort.nl.

 • Wil je onze vacaturetekst later nog nalezen? Sla deze dan op want na de sluitingstermijn is de tekst niet meer zichtbaar.
 • We laten zo snel mogelijk per mail of telefoon weten of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek (via Teams of op het stadhuis). 
 • Als we een eerste match zien nodigen we je uit voor een gesprek (via Teams of op Stadhuis). Hebben we geen stageplek voor je, dan ontvang je een e-mail.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent. 

Volg Amersfoort op Insta en LinkedIn

We zijn blij met je interesse. We kregen afgelopen periode veel meer verzoeken dan dat we stageplekken hadden, maar je bent weer welkom. Zie je een stagevacature hierboven? Solliciteer en we zullen snel contact opnemen.  

Op Instagram en LinkedIn laten we per stageperiode weten dat we weer stageplekken hebben. Natuurlijk krijg je meer relevante content over het werk wat we doen in de stad.