Kennisgeving voornemen wijziging omgevingsplan gemeente Amersfoort ‘TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22P Skaeve Huse’
Op grond van Artikel 16.29 van de Omgevingswet maakt de gemeenteraad van Amersfoort bekend dat zij het voornemen heeft om het omgevingsplan voor het perceel ten zuiden van het perceel voorheen bekend als de Palestinaweg Oost 3-5 te wijzigen (kadastraal bekend als: Hoogland B 3255). Een bijbehorend participatietraject is opgestart. Het is niet mogelijk op deze kennisgeving te reageren.
Wat is een TAM-omgevingsplan?
Voor de locatie geldt het tijdelijk deel van het omgevingsplan - ‘Hooglanderveen en Vathorst’ dat is gebaseerd op de Wet ruimtelijke ordening. Hier geldt de functie ‘Agrarisch met waarden – Slagenlandschap met perceelsbegroeiing’, waarbij de activiteit ‘wonen’ niet is toegestaan. Met een TAM omgevingsplan (dat staat voor Tijdelijke Alternatieve Maatregel) kan het omgevingsplan met de huidige softwaretechniek worden gewijzigd en bekendgemaakt conform de inhoudelijke eisen van de Omgevingswet. Voor het voorliggende omgevingsplan is daar gebruik van gemaakt.
Wat is het doel van het TAM-omgevingsplan?
Het TAM-omgevingsplan heeft betrekking tot het mogelijk maken van de realisatie van acht woonunits en één begeleiderseenheid die passend zijn bij het Skaeve Huse concept. Dit wordt gedaan op het perceel ten zuiden aan de locatie voorheen bekend als de Palestinaweg-Oost 3 en 5. Bij het plan behoort ook de realisatie van de bijbehorende groen- en parkeervoorzieningen.
Kaderstellende notitie Palestinaweg Oost 3-5
De gemeenteraad heeft op 30 januari 2024 de kaderstellende notitie van de Palestinaweg Oost 3-5 vastgesteld. Bij de vaststelling van de kaderstellende notitie heeft de raad aangegeven ook het uitwerkingsvoorstel te willen vaststellen. De kaderstellende notitie van de Palestinaweg Oost 3-5 betreft de ontwikkeling van Skaeve Huse. Dit is een woonconcept specifiek bedoelt voor mensen die moeite hebben om zelfstandig in een ‘gewone’ woonwijk te wonen.
Participatie
Op grond van artikel 10.2 Omgevingsbesluit geeft de gemeenteraad aan hoe burgers, bedrijven, bestuursorganen maatschappelijke organisaties en bedrijven worden betrokken bij het maken van het omgevingsplan. Bij de totstandkoming van de kaderstellende notitie is een uitgebreid participatietraject opgestart met Omnia Wonen, zorgaanbieders, De Tussenvoorziening, Kwintes, het Leger des Heils en met de omwonenden en andere belanghebbenden.
In het TAM-omgevingsplan wordt een hoofdstuk participatie opgenomen waarin nader wordt beschreven hoe burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere bestuursorganen bij de voorbereiding betrokken zijn.
Vervolg
Zodra het plan er klaar voor is wordt het ontwerp TAM-omgevingsplan ter inzage gelegd. Dan is het mogelijk om op het plan te reageren. Via een officiële bekendmaking op Overheid.nl (en ook te bekijken op de pagina Plannen in procedure) wordt aangekondigd wanneer dat is en hoe men kan reageren.
Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met het team Planologisch-juridische Zaken via telefoonnummer 14 033.
Gemeenteblad
Dit bericht is ook geplaatst in het Gemeenteblad.