Prikkelarm Stembureau

In St. Pieters en Bloklands Gasthuis in het centrum van Amersfoort kunnen mensen stemmen in een Prikkelarm Stembureau. Het prikkelarme stembureau is voor mensen die in alle rust hun stem willen uitbrengen.

Toegankelijk, prikkelarm en met persoonlijke begeleiding

Het prikkelarme stembureau is ondergebracht in St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1. Dit stembureau wordt meer toegankelijk en prikkelarm ingericht door onder andere ruimte tussen stemhokjes, grote hokjes, meer stilte en een extra persoon die er is voor vragen en/of persoonlijke begeleiding.

Openingstijden

Het prikkelarme stembureau is open van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op deze tijden kunnen de overige kiezers zich melden bij de nabijgelegen stembureaus in het Oude Stadhuis (ingang Stadhuisplein 5) of Fluor Poppodium (Oliemolenhof 22).
Het prikkelarme stembureau is voor mensen die in alle rust hun stem willen uitbrengen. Denk hierbij aan mensen die te maken hebben met klachten zoals een burn-out, angststoornis, autisme, of het gewoon heel fijn vinden om in alle rust te kunnen stemmen.

Heb je gestemd in het prikkelarm stembureau? Geef je mening!

Wij zijn erg benieuwd hoe je het vond om te stemmen in het prikkelarm stembureau. Geef je mening en vul de enquête in: www.metamersfoort.nl/prikkelarm

Toegankelijke stembureaus

In Amersfoort zijn 5 extra toegankelijke stembureau ingericht. Mensen met een beperking kunnen hier volledig zelfstandig stemmen. Ook sommige vrijwilligers op het stembureau hebben een beperking. Op het stembureau zijn voorzieningen die aansluiten bij de behoeftes van kiezers met een visuele beperking (een mal voor op het stembiljet en een Soundbox) of een auditieve beperking (ondersteuning met gebarentaal). De kieslijsten zijn ingesproken en als audiobestanden aangeleverd voor de Soundbox.

Meer informatie over de extra toegankelijke stembureaus vind je op de webpagina Toegankelijke stembureaus.