Vrijwilligerswerk

Amersfoort kan niet zonder vrijwilligers. Zij zijn de motor achter de vele evenementen en een breed aanbod aan cultuur. Zij houden sportclubs draaiende en zien om naar de mensen die aanspraak, hulp of ondersteuning nodig hebben. Zodat iedereen mee kan doen. Wil je je vrijwillig inzetten voor de inwoners en de stad? Er zijn volop mogelijkheden!

Indebuurt033

Indebuurt033 coördineert alle diensten rondom vrijwilligerswerk. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar en bieden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties ondersteuning. Bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen en het geven van advies aan organisaties.

Vrijwilligersvacaturebank

Op zoek naar een leuke en passende vrijwilligersfunctie? Neem dan een kijkje in de vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033.

Organisaties die vrijwilligers willen werven kunnen hier zelf een account aanmaken en vacatures plaatsen.

VrijwilligersAcademie

Om vrijwilligerswerk nog leuker te maken, kan iedere vrijwilliger uit Amersfoort terecht bij de VrijwilligersAcademie waar, veelal gratis, trainingen worden aangeboden.

Advies en ondersteuning organisaties

Indebuurt033 biedt ondersteuning en advies aan vrijwilligersorganisaties. Zo verstrekken zij informatie over bijvoorbeeld de vrijwilligersverzekering of de regeling voor aanvragen van een Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers.

Vragen of ondersteuning nodig?

Heb je als vrijwilliger een vraag of heb je ondersteuning nodig? Kijk voor meer informatie op de website van Indebuurt033, stuur een e-mail naar VA@indebuurt033.nl of bezoek één van de informatiewinkels van Indebuurt033.