Woningbouw in Amersfoort

De druk op de woningmarkt is groot. Om ervoor te zorgen dat in de toekomst iedereen in Amersfoort kan blijven wonen in een woning die past, heeft de gemeente het Deltaplan wonen opgesteld.

Deltaplan

Tot 2030 groeit Amersfoort met ongeveer 1.000 woningen per jaar. De gemeente combineert de bouw van nieuwe woningen met andere maatregelen. Die staan in het Deltaplan. Het Deltaplan moet ervoor zorgen dat Amersfoort een thuis is, blijft en/of wordt voor iedereen.

Download het Deltaplan:

11 regels woningbouw

Onderdeel van het Deltaplan zijn 11 regels waaraan een woningbouwproject moet voldoen. Meer daarover lees je op de pagina Woningen bouwen in Amersfoort? Ken onze regels.

Woningbouwplannen

Op verschillende plekken in de stad zijn grote nieuwbouwprojecten in aanbouw of in voorbereiding. Over deze plannen vind je op onderstaande pagina’s meer informatie.

Gebiedsontwikkelingen

De gemeente werkt samen met woningcorporaties en externe marktpartijen om meer beschikbare woningen te creëren. Onder andere via gebiedsontwikkelingen.

Andere woningbouwinformatie

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van bouwplannen, actuele projecten, bijeenkomsten en anders nieuws over woningbouw in Amersfoort? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een e-mail naar wonen@amersfoort.nl.