Zorg en ondersteuning Wat wilt u regelen? Informatiewinkels voor hulp, ondersteuning en informatie Heb je zorgen, vragen, behoefte aan ondersteuning of een goed gesprek? Dan kun je een afspraak maken bij 1 van de informatiewinkels van Indebuurt033. Informatie over zorg Informatie over zorg en ondersteuning. Toegang Sociaal Domein Het Team Toegang Sociaal Domein behandelt alle nieuwe hulpvragen van inwoners. Daarbij kijken we waar je het beste terecht kunt voor passende hulp en ondersteuning. Het Wijkteam Voor ondersteuning en zorg dichtbij huis kun je terecht bij het Wijkteam. Het Wijkteam helpt bij vragen en zorgen over bijvoorbeeld je gezin, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast. Ik zorg voor een ander (mantelzorg) Als je zorgt voor iemand die (chronisch) ziek is en je veel tijd aan die zorg besteedt dan noemen we dat mantelzorg. Je kunt op verschillende manieren hulp en ondersteuning krijgen. Hulp voor jongeren Ben je tussen 18 en 27 jaar en heb je vragen over werk, studie of inkomen? Dan kun je terecht bij het Jongerenloket of het Jongeren Informatie Punt (JIP). Persoonsgebonden budget (pgb) Heb je door ziekte, een handicap of door ouderdom ondersteuning nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of jeugdhulp vanuit de Jeugdwet? Dan kan een persoonsgebonden budget een goede manier zijn om deze ondersteuning of hulp te regelen. Wat betaal ik voor mijn zorg en ondersteuning? Voor aanvullende hulp of voorzieningen van de gemeente (behalve voor jeugdhulp) betaal je een deel zelf, de eigen bijdrage. Het ligt aan je inkomen en de zorg die je ontvangt hoe hoog dat bedrag is. Inkoop hulp en ondersteuning sociaal domein De gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Woudenberg en Eemnes (alleen voor jeugdzorg) kopen samen de zorg en ondersteuning in die nodig is voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet.
Informatiewinkels voor hulp, ondersteuning en informatie Heb je zorgen, vragen, behoefte aan ondersteuning of een goed gesprek? Dan kun je een afspraak maken bij 1 van de informatiewinkels van Indebuurt033.
Toegang Sociaal Domein Het Team Toegang Sociaal Domein behandelt alle nieuwe hulpvragen van inwoners. Daarbij kijken we waar je het beste terecht kunt voor passende hulp en ondersteuning.
Het Wijkteam Voor ondersteuning en zorg dichtbij huis kun je terecht bij het Wijkteam. Het Wijkteam helpt bij vragen en zorgen over bijvoorbeeld je gezin, echtscheiding, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast.
Ik zorg voor een ander (mantelzorg) Als je zorgt voor iemand die (chronisch) ziek is en je veel tijd aan die zorg besteedt dan noemen we dat mantelzorg. Je kunt op verschillende manieren hulp en ondersteuning krijgen.
Hulp voor jongeren Ben je tussen 18 en 27 jaar en heb je vragen over werk, studie of inkomen? Dan kun je terecht bij het Jongerenloket of het Jongeren Informatie Punt (JIP).
Persoonsgebonden budget (pgb) Heb je door ziekte, een handicap of door ouderdom ondersteuning nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of jeugdhulp vanuit de Jeugdwet? Dan kan een persoonsgebonden budget een goede manier zijn om deze ondersteuning of hulp te regelen.
Wat betaal ik voor mijn zorg en ondersteuning? Voor aanvullende hulp of voorzieningen van de gemeente (behalve voor jeugdhulp) betaal je een deel zelf, de eigen bijdrage. Het ligt aan je inkomen en de zorg die je ontvangt hoe hoog dat bedrag is.
Inkoop hulp en ondersteuning sociaal domein De gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Woudenberg en Eemnes (alleen voor jeugdzorg) kopen samen de zorg en ondersteuning in die nodig is voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet.